Karriär

Ottosson Bygg är en traditionell byggfirma med fokus på kvalité och långsiktighet i våra leveranser, kundrelationer och i byggandet av vår egen organisation

Hos oss erbjuds du trygghet, lokalt arbete och goda utvecklingsmöjligheter. Vi söker alltid självgående snickare och erfarna arbetsledare men även dig, som är i början av din karriär och som har den rätta inställningen och viljan.  

På Ottosson Bygg älskar vi ny teknik men har i andra avseenden valt att inte följa utvecklingen och gå samma väg som alla andra. Vi finns exempelvis kvar på de lite mindre orterna, där många av våra medarbetare också bor och vi arbetar inte med underentreprenader inom bygg. Som snickare hos oss jobbar du med välkända kollegor i din närmiljö.

Vi har också valt att behålla vår platta organisation där det finns möjlighet till frihet, eget ansvar och utveckling. På Ottosson Bygg är medarbetarna vår viktigaste tillgång och vi är stolta över vår låga personalomsättning och över att vara ett familjeföretag i vid bemärkelse.

”På Ottosson Bygg finns det möjligheter till både eget ansvar och egna initiativ.”

Erik Juhlin, snickare och skyddsombud, Växjö
”På Ottosson Bygg är stämningen familjär och du kan alltid räkna med stöd från kompetenta kollegor.”

Edvin Sjöblom, arbetande arbetsledare, Växjö
”Vi utför allt från små jobb hos privatpersoner till stora entreprenader för kommersiella beställare. Variationen gör att jobbet aldrig blir tråkigt och att du utvecklas i din yrkesroll.”

Viktor Svensson, arbetsledare, Alvesta
”Ingen dag är den andra lik. Renovering, nybyggnation, stort och litet. Karaktären på jobben skiftar men arbetslaget är detsamma.”

Sophia Pap, lärling, Växjö
Previous slide
Next slide

Lediga tjänster

Vi söker hela tiden efter duktiga medarbetare. Så tveka inte att skicka en spontanansökan, eller söka någon av våra tjänster som du hittar nedan.

Ottosson Bygg söker ekonom

Omfattning: Heltid
Varaktighet : Tillsvidare
Anställningsform : Prov-/tillsvidareanställning

Sedan 1904 tillhandahåller Ottosson Bygg byggtjänster till företag och privatpersoner i sydöstra Sverige. Idag är vi cirka 100 anställda på fem orter. Huvudkontoret finns i Växjö på Ekebergs Industriområde och stod färdigt 2018.  

Ottosson Bygg är en traditionell byggfirma med fokus på kvalité och långsiktighet i våra leveranser, kundrelationer och i byggandet av vår organisation. Medarbetarna är vår viktigaste tillgång och vi är stolta över vår mycket låga personalomsättning. Självklart är vi kollektivavtalsanslutna och även ISO-certifierade.

Ekonomiavdelningen består av en ekonomiansvarig och två ekonomer, varav den ena nu valt att gå vidare efter nästan 20 år hos oss. Ekonomiavdelningen och övriga servicefunktioner så som kalkyl och administration utgår alla från huvudkontoret i Växjö.

Ottosson Bygg är ett företag i ständig utveckling. Vår platta organisation och korta beslutsvägar gör att det alltid finns möjlighet till frihet, personligt ansvar och personlig utveckling.

Tjänsten

Som ekonom hos oss får du varierande arbetsuppgifter med möjlighet att själv vara med och påverka, utveckla och styra över hur och när saker ska utföras. I den löpande redovisningen ingår bland annat;

  • Ankomstregistrering och kontering av leverantörsfakturor
  • Kundfakturering
  • In- & utbetalningar
  • Diverse löpande bokföring

Listan är inte uttömmande. På ekonomiavdelningen hjälps vi åt med det dagliga arbetet. Rollen innefattar mycket kontakt med byggarbetsledare, övriga kollegor, kunder och leverantörer.

Kvalifikationer / Profil

Vi söker dig som är positiv, engagerad, prestigelös och har lätt för att kommunicera både i tal och skrift. Du tycker också att det är en självklarhet att stötta och hjälpa varandra i organisationen för att nå gemensamma mål och hjälper gärna till där det behövs. I arbetet som ekonom behöver du också vara noggrann och ansvarsfull.

Du har;

  • Eftergymnasial ekonomutbildning
  • Minst 3 – 5 års yrkeserfarenhet som ekonom

Det är meriterande om du har;

  • Erfarenhet av projekthantering
  • Erfarenhet av att arbeta med Excel, Byggsamordnaren och Visma Business

Sök tjänsten

Vill du jobba med oss? Skicka då din ansökan till jobb@ottossonbygg.se. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Märk ansökan med ”ekonom”.

Vi kommer att hantera ansökningar och kalla till intervjuer löpande och ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 29 maj 2023. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vid frågor om rekryteringen vänligen kontakta Ann-Sofie Jönsson på 0470-749104 eller ann-sofie.jonsson@ottossonbygg.se. Alla samtal angående rekryteringstjänster undanbedes.

Skicka en spontanansökan till oss